Pracujemy od poniedziałku do czwartku
w godz: 9:00 - 17:30, w piątek w godz: 8:30-17:00

Koszyk: 0,00 PLN
0 przedmiotów
pokaż koszyk

Oświadczenie NEC EUROPE 24-03-2004

W związku z ogromna ilością zapytań związanych z informacją o przejęciu działu ekranów plazmowych firmy NEC przez Pioneer'a, zwróciliśmy się z zapytaniem o wyjaśnienie tej sytuacji do firmy NEC Europe Ltd. Poniżej tłumaczenie odpowiedzi jaką uzyskaliśmy od Pana Bernda Eberhardta szefa działu PDP z NEC Europe Ltd..3-go lutego 2004 roku o godzinie 8.00 CET w Tokio NEC CORPORATION i PIONEER CORPORATION wspólnie oświadczyli sfinalizowanie porozumienia na mocy którego, Pioneer przejmie udziały w firmie subsydiarnej NEC PLASMA DISPLAY CORPORATION , wraz z prawami do własności intelektualnej związanej z produkcją ekranów plazmowych. Oficjalnie porozumienie wejdzie w życie z końcem marca 2004 a firma zacznie działać z początkiem czerwca 2004. Na mocy zawartego porozumienia, NEC pozostanie w posiadaniu części udziałów w NEC Plasma Display Corporation. Oświadczenie złożone przez obie firmy nie będzie miało wpływu na obecne nasze interesy w Europie. NEC-Europe utrzyma i zamierza rozwijać sprzedaż urządzeń NEC’a jako producenta profesjonalnych ekranów plazmowych .Dla dobra interesów NEC’a w Europie oświadczamy, że:1. Interesy firmy NEC oraz interesy firm partnerskich nie ucierpią w żaden sposób z powodu zawartego porozumienia. 2. Firma NEC będzie nadal utrzymywała dostawy ekranów plazmowych 42”, 50” oraz 61” 3. Firma NEC będzie zapewniała taką samą wysoką jakość swoich produktów, pomoc techniczną oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.4. Firma NEC planuje dalszą, wzmożoną aktywność marketingową, m.in. udział w targach CEBIT. Bernd EberhardtGeneral Manager PDPNEC Europe Ltd
kino domowe hi-fi